Sisejuurdlus: Saksa sõjaväebaasis levisid sunniviisilised seksuaal-sadistlikud praktikad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõdur.
Saksa sõdur. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS/Scanpix

Saksa kaitseministeerium uurib teateid väärkohtlemisest sõjaväebaasis, kus mees- ja naissõduritele said väidetavalt osaks alandavad rituaalid ja seksuaalne ahistamine.

Kaitseministeeriumi esindaja Jens Flosdorffi sõnul on algatatud distsiplinaarmenetlus. Seitsme isiku töösuhe on peatatud ja prokuratuur kaalub kriminaalsüüdistuste esitamist.

Flosdorff ütles täna, et süüdistuste keskmes on kolm väidetavat väärkohtlemise juhtu 2014. aastast alates. Ministeeriumi esindaja lisas, et väidetavad teod on tülgastavad ega tee Saksa relvajõudude mainele head.

Intsidendid toimusid väidetavalt Pfullendorfi sõjaväebaasis ning uudise avalikustanud ajakiri Spiegel kirjutas, et kasarmutes olid seksuaalse alatooniga sadistlikud praktikad ja vägivaldsed rituaalid laialt levinud.

Sisejuurdluse raporti järgi sundisid vanemad olijad uusi tulijaid sooritama ebavajalikke ja seksuaalse alatooniga toiminguid, ka pidid nad osa võtma veidratest vastuvõturituaalidest.

Saksamaal on tegevteenistuses umbes 178 000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles