Trumpi moslemikeeld süvendab Euroopa liidrite ärevust

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump laupäeval telefoniühenduses Saksa kantsler Angela Merkeliga.
USA president Donald Trump laupäeval telefoniühenduses Saksa kantsler Angela Merkeliga. Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

«TEEME AMEERIKA TAAS TURVALISEKS,» kirjutas Trump eile suurte tähtedega oma Twitteri-postituses, kinnitades sellega, et jääb kindlaks oma reedesele otsusele kehtestada seitsme islamiriigi kodanikele reisikeeld. Tema selja taga püsib kindlalt ka Valge Maja, vahendas BBC.

Hoolimata otsusele järgnenud kriitikarahest paljude maailma riigipeade poolt, rõhutas Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer, et USA võimude prioriteet on kaitsta oma rahvast ning et kõigiga, kellega enne otsuse langetamist oli vaja konsulteerida, seda ka tehti. Spicer lisas, et president austab rahumeelseid moslemeid, kuid mõistab ühtlasi, et teatud riigid ja teatud piirkonnad sünnitavad inimesi, kes soovivad USA-le halba.

Reedel Trumpi allkirjastatud määrus peatab kõigile põgenikele riikipääsu vähemalt 120 päevaks, Süüria põgenikele määramata ajaks ning Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani, Süüria ja Jeemeni kodanikele USAsse reisimise 90 päevaks. Samm mõjutab ka topeltkodakondseid, mistõttu on see muutnud murelikuks Euroopa riikide juhid, kirjutas EUObserver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles