Uus USA üksus liigub juba Eesti poole (25)

Georgi Beltadze
, Camp Karliki-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
68. rügemendi 1. pataljoni tankid lahinglaskmistel Poolas
68. rügemendi 1. pataljoni tankid lahinglaskmistel Poolas Foto: U.S. Army Staff Sgt. Timothy D. Hughes

Tapale saabub sel laupäeval USA 68. soomusrügemendi 1. pataljoni mehhaniseeritud jalaväekompanii, mis vahetab välja siin praegu paiknevad õhudessantväelased.

Hõbelõvide nime all tuntud rügemendi ülem kolonelleitnant Stephen E. Capehart ütles Postimehele, et juba täna alustasid nii mõnedki sõdurid teekonda Eestisse, et valmistada ette tehnika vastuvõtmist Lääne-Virumaal asuvas sõjaväelinnakus. Lisaks jalaväelastele tulevad siia toetuselemendina ka pioneerid.

Komandör lisas, et USA 4. diviisi 3. soomusbrigaadi koosseisu kuuluv jalaväeüksus, mille põhiline rasketehnika on lahingumasin Bradley, jääb seni Eestisse, kuni samuti Tapal paiknema hakkav brittide juhitav NATO raske pataljon saavutab kevadel täisvalmiduse.  

Brigaad paikneb alaliselt Colorado osariigis Fort Carsoni sõjaväebaasis. USA Euroopa väejuhatusele alluv üksus saabus selle aasta alguses Poola NATO idaserva kindlustavale operatsioonile Atlantic Resolve. 

Suurem osa soomusbrigaadist paikneb nüüd ajutiselt Saksa piiri lähedal linnade Żagań ja Bolesławiec lähedal kahes sõjaväebaasis: Camp Karliki ja Camp Trzebień. Üksus jääb piirkonda üheksaks kuuks, misjärel vahetab selle välja järgmine ameeriklaste kontingent.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles