Quebeci mošee arvatav ründaja andis end politseile ise kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod Quebeci rünnakupaiga juures.
Politseiautod Quebeci rünnakupaiga juures. Foto: MATHIEU BELANGER/REUTERS/Scanpix

Quebeci eilses kuus inimelu nõudnud mošeetulistamises kahtlustatav helistas veerand tundi pärast rünnakut politseile, et rääkida oma allaandmisest, ütles täna kõrge politseiametnik.

Quebeci politseikomissar Denis Turcottee ütles, et noor mees helistas umbes 15 minutit pärast tulistamist hädaabinumbrile ja ütles, kus ta võib politseiga kohtuda.

Arvatakse, et helistaja oli üks kahest ründajast, kes Quebeci islami kultuurikeskuse mošees õhtupalvuse ajal tule avasid. Teine kahtlusalune vahistati sündmuskohal.

Kohaliku meedia andmeil on kahtlusalused prantsusekanadalane Alexandre Bossonnette ja Kanada või Maroko päritolu Mohamed Khadir.

Politsei keeldus kahtlusaluste nimesid avalikustamast täna toimunud ja telepildis edastatud pressikonverentsil. Politsei ütles vaid, et mõlemad on Kanada kodanikud ja viimastel polnud sidemeid välisriiklike osapooltega.

Peaminister Justin Trudeau nimetas juhtunut terrorirünnakuks. Praeguseks pole selge, miks rünnak toimus.

Pühapäeval Quebecis ründasid kaks isikut eile mošeed, tappes kuus ja haavates kaheksat inimest. Neist viie seisund on raske, ütles haigla pressiesindaja Genevieve Dupuis.

Üks kahtlusalustest peeti kinni sündmuskohal, teine andis end alla pärast telefonikõnet politseile, milles ütles, kus ta on.

Täna hommikul otsis politsei läbi mošee lähistel asuva elamu. Mošee lähistel asub ka Lavali ülikool - kohaliku meedia teatel võisid ründajad olla ülikoolis tudengid, kuid ametnikud keeldusid seda kinnitamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles