Colombias on viimastel kuudel tapetud 17 kodanikuaktivisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia valitsusvägede kopter Valle del Cauca kohal, kus leidis aset mitmeid vasaksisside rünnakuid.
Colombia valitsusvägede kopter Valle del Cauca kohal, kus leidis aset mitmeid vasaksisside rünnakuid. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Colombia võimud teatasid esmaspäeval, et riigis on viimastel kahe viimase kuu jooksul tapetud 17 kodanikuaktivisti seoses pingetega vasaksissidega sõlmitava rahu pärast.

President Juan Manuel Santos hoiatas, et taoline vägivald võib ohtu seada rühmituse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) mässuliste desarmeerimise ja kogu rahuprotsessi.

Colombia valitsus ja FARC sõlmisid suvel ajaloolise rahuleppe, mille rahvas 2. oktoobri referendumil tagasi lükkas. Seejärel õnnestus Bogotál ja sissirühmitusel jõuda 24. novembril kokkuleppele rahuleppe uues versioonis, mille  Colombia kongress 30. novembril ratifitseeris.

Kokkuleppest lähtuvalt tuleb FARC-il hakata 53 aastat kestnud võitluse järel lähinädalatel ÜRO järelevalve all relvi loovutama, et muutuda parteiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles