ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb erakorraliselt Iraaniga seoses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteem S-300 Iraani sõjaväeparaadil.
Raketisüsteem S-300 Iraani sõjaväeparaadil. Foto: Ebrahim Noroozi/AP

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb teisipäeval Iraani raketikatsetusega seoses erakorralisele istungile, mida taotles USA, teatasid diplomaadid.

USA taotles erakorralist istungit pärast Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu avaldust, kes süüdistas Iraani ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni rikkumises.

Netanyahu kirjutas suhtlusvõrgustikus Facebook, et kavatseb tulevasel kohtumisel USA presidendi Donald Trumpiga tõstatada Iraanile sanktsioonide taaskehtestamise teema.

"Iraani agressioon ei tohi vastuseta jääda," kirjutas Netanyahu.

USA meedia teavitas esmaspäeval, et Teheran viis pühapäeval läbi kesktegevusraadiusega ballistilise raketi katsetuse, mis on ÜRO resolutsiooni rikkumine.

Iraan on viimastel kuudel läbi viinud mitu raketikatsetust, mis USA ja Euroopa Liidu hinnangul rikuvad 2015. aasta tuumaleppega võetud kohustusi. Iraani võimud on korduvalt toonitanud, et oma raketiprogrammi üle nad läbirääkimisi ei pea.

Valge Maja teatas esmaspäeval, et Trump võõrustab Iisrael peaministrit 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles