Briti parlament hakkab arutama loa andmist Brexiti kõnelustele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti parlament.
Briti parlament. Foto: AP/Scanpix

Briti parlamendi alamkojas algab täna debatt eelnõu üle, millega tahetakse anda valitsusele luba alustada kõnelusi Euroopa Liidust lahkumiseks.

Briti valitsus on lubanud, et rakendab EList lahkumise menetluse ametlikult märtsi lõpuks. Valitsus tahtis esmalt algatada menetluse parlamendilt heakskiitu küsimata, kuid ülemkohus otsustas möödunud nädalal, et see oleks vastuolus põhiseadusega.

Ministrid loodavad, et eelnõu läbib parlamendi mõlema koja paari nädalaga ja valitsus saab lahkumiskõnelused käivitada enne lubatud 31. märtsi tähtaega.

Brexiti minister David Davis ütles täna, et britid hääletasid EList lahkumise poolt ning parlamendisaadikutele esitatakse väga lihtne küsimus - kas me usaldame rahvast või mitte?

Peamise opositsioonierakonna Tööpartei teatel kavatsevad selle saadikud taotleda eelnõu sisu muutmist, mitte eelnõu blokeerimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles