Trumpi justiitsvigurid: ühe regulatsiooni võtad vastu, kaks tühistad (42)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump kohtumas eile USA väikeettevõtete esindajatega Valges Majas.
Trump kohtumas eile USA väikeettevõtete esindajatega Valges Majas. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump allkirjastas eile hommikul korralduse, milles nõuab, et ettevõtete ülereguleerimise vähendamiseks tuleks iga uut regulatsiooni ellu viies eelnevalt kaks teist regulatsiooni tühistada, kirjutab Politico.

«See on mahukaim selleteemaline korraldus, mis siin riigis kunagi tehtud on,» ütles Trump Ovaalkabinetis vahetult enne selle allkirjastamist. «Tuleb regulatsioon ja kontroll, aga see on normaalne kontroll, kus on inimesed saavad oma äriga alustada ja seda väga lihtsalt laiendada. Ja see on meie riigi peamine eesmärk.»

Korralduse allkirjastamine on taas ühe valimislubaduse täideviimine. Enne seda oli ta kohtunud väikeettevõtete juhtidega.

«Kui te tahate mõnda uut regulatsiooni, siis esiteks me ei kavatse seda heaks kiita, sest tõenäoliselt on see juba 17 eri viisil vastu võetud,» ütles Trump. «Aga kui me peaksime seda tegema, siis ainuke variant on, et enne selle uue regulatsiooni vastuvõtmist peame mingisugused kaks regulatsiooni tühistama.»

President lubas, et sellega asi veel ei piirdu. «Me kavatseme väikeettevõttele kehtestatud regulatsioone kõvasti tagasi tõmmata – ja nii saab see olema ka suurettevõtete jaoks, ütles ta.  «Aga see on juba teine lugu. Tänane otsus puudutab väikeettevõtteid.»

Esindajatekoja spiiker Paul Ryan tervitas Trumpi allkirja saanud korraldust.

«Riiklikud regulatsioonid on takistanud väikeettevõtete kasvu ja tõmmanud tagasi meie majandusarengut,» ütles ta. «President Trumpi korraldus aitab tuua riiklikud regulatsioonid 21. sajandisse.»

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles