Expressen: Glasgow's kinni peetud arvatav terrorist on kuveitlane

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud patrullivad Drottninggatani äritänaval Stockholmis.
Rootsi politseinikud patrullivad Drottninggatani äritänaval Stockholmis. Foto: SCANPIX

Rootsi ajalehe Expressen andmetel on Glasgow’s kinni peetud mees, keda kahtlustatakse seotuses Stockholmi pommirünnakuga, pärit Kuveidist.

Ajaleht küsitles vahistatu naabreid ja see informatsioon põhineb mehe enda juttudel.

Mees on rääkinud majanaabritele, et ta on pärit Kuveidist ja on õppinud Glasgow’s meditsiini. Naabrite väitel räägib ta perfektset inglise keelt.

Majaelanike jutu järgi oli tegemist teksaseid ja tosse eelistava mehega, kes alati oli korralikult raseeritud. Välimuse järgi võis oletada, et on pärit Aasiast.

Šoti politsei võttis 30-aastase mehe kinni eile. Teda kahtlustatakse seotuses terroriaktiga, kuid midagi täpsemat pole politsei avalikustanud.

Mullu 11. detsembril leidis Stockholmi kesklinnas aset kaks plahvatust, milles hukkus Iraagist pärit 29-aastane enesetaputerrorist Taimour Abdulwahab. Lisaks sai viga kaks juhuslikku möödakäijat. Tõenäoliselt sihtis mees laiu rahvahulki ja tema pommivöö lõhkes enneaegselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles