Donetskis kaevandusse lõksu jäänud 269 kaevurit jõudsid maa peale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud kaevurid.
Päästetud kaevurid. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina idaosas Donestkis asuvasse Zasjadko-nimelisse kaevandusse lõksu jäänud 269 kaevurit toodi kõik maapinnale, teatasid täna isehakanud Donetski rahvavabariigi võimud.

FOTO: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix
FOTO: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

«Kõik kaevurid on välja toodud,» ütles pressiesindaja Interfaxile.

Kaevurid jäid kaevandusse lõksu, kui rajatist elektriga varustanud alajaam sai separatistide ja valitsusvägede tulevahetuses mürsutabamuse.

Separatistide sõjaväe esindaja Eduard Bassurin tõrjus täna telekanalile Rossiya 24 antud usutluses, et separatistide mürsurünnakud lõikasid läbi Avdijivkasse viivad elektriliinid ja linna soojendavad katlamajad.

Mürsutuli oli koondunud valitsuse kontrolli all oleva Avdijivka linna ümber. Linnas asub suur koksitehas, mille direktor ütles esmaspäeval, et teeb ettevalmistusi tootmise peatamiseks. See on haruldane, sest tehas on olnud 2014. aastal puhkenud konflikti algusest saati töös pea lakkamatult.

Ukraina valitsus teatas täna, et Avdijivkas ja Donetski põhjaosas sai mürsurünnakutes surma vähemalt kolm ja viga 20 sõdurit. Lisaks teatati ka tsiviilohvritest, kuid nende arvu ei täpsustatud.

Donetski mässulised teatasid omalt poolt, et ööl vastu tänast hukkus neli mässulist ja seitse sai haavata.

Tulevahetust oli Avdijivkas kuulda öö läbi ja see jätkus hommikul. Linnaelanikud on elektri ja kütteta juba mitmetat päeva. Teisipäeva hommikul oli temperatuur linnas -18 kraadi Celsiuse järgi.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi eriolukordade ministeeriumi liige aitamas maa alt päästetud kaevurit. FOTO: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix
Isehakanud Donetski rahvavabariigi eriolukordade ministeeriumi liige aitamas maa alt päästetud kaevurit. FOTO: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

Ööl vastu tänast nägi ündmuskohal viibiv Associated Pressi reporter, et kohalikku haiglasse toodi hulgaliselt haavatud sõdureid.

Ukraina president tuli toimuva tõttu eile ennetähtaegselt tagasi Saksamaa-visiidilt. Ukraina välisministeerium esitas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonile (OSCE) taotluse olukorra kiireks arutamiseks. Valgevene teatas täna, et valmistub 1. veebruaril Minskis toimuvaks kolmepoolse Ukraina kontaktgrupi kohtumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles