«See võib siin lõpmatult kesta!»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline on Ukraina sõdurite olme välitingimustes: kuus meest ühes soojakus. Neil on veel isegi vedanud, et ei pea elama maa-alla kaevatud blindaažis otse rindel. Foto on tehtud Ukraina vägede ühes legendaarsemas kontrollpostis Donetski külje all «Respublika Most», mis kontrollib teed Piskisse.
Selline on Ukraina sõdurite olme välitingimustes: kuus meest ühes soojakus. Neil on veel isegi vedanud, et ei pea elama maa-alla kaevatud blindaažis otse rindel. Foto on tehtud Ukraina vägede ühes legendaarsemas kontrollpostis Donetski külje all «Respublika Most», mis kontrollib teed Piskisse. Foto: Jaanus Piirsalu

«Absoluutselt ei saa midagi prognoosida. Praegu on vaikne, aga juba tunni aja pärast võib siin olla nii tihe tulistamine ja pommitamine, et ei saa peadki tõsta,» räägib Ukraina armee major Oleg, kutsungiga «Patrioot». 500 meetri kauguselt paistab üle lumise lagendiku verest ja pommidest läbi imbunud Donetski lennujaam, mida hoiavad enda käes Donbassi separatistid.

«Patrioot» on asekomandör dessantvägede pataljonis, mis hoiab enda käes Piski asulat, see on kõige lähem Ukraina armee positsioon separatistide valduses olevale suurele Donetski linnale. Piskis elab veel mingi ime läbi kümmekond kohalikku, kellel pole lihtsalt kuhugi minna.

Major näitas mulle oma üksuse positsioone ja rääkis olukorrast Piskis eelmisel neljapäeval. Kõik oli suhteliselt rahulik, kostsid vaid üksikud lasud. «Need on snaiprid, peame oleme ettevaatlikud,» ütleb «Patrioot». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles