Prantsuse uurijad otsisid läbi Fillioni kabineti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat François Fillon ja tema abikaasa Penelope.
Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat François Fillon ja tema abikaasa Penelope. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Prantsuse uurijad konfiskeerisid täna konservatiivide presidendikandidaadi François Fillon'i ja tema abikaasa fiktiivse ametikohaga seotud juurdluse raames parlamendidokumente.

Uurijad otsisid läbi Filloni kabineti, et leida tõendeid kokku 500 000 euroni ulatuvate maksete kohta, mis tehti tema Walesi päritolu abikaasale Penelopele parlamendiabina.

Uurimisega seotud allikad kinnitasid, et Filloni personal andis dokumendid vabatahtlikult uurijate käsutusse.

Abikaasa aastatepikkusest fiktiivsest ametikohast tõusnud skandaal kahjustab Filloni võiduväljavaateid kolme kuu pärast peetavatel presidendivalimistel.

Parlamendisaadikul ei ole keelatud perekonnaliiget tööle võtta, aga satiirilehe Le Canard Enchaîné väitel ei ole suudetud leida kedagi, kes suudaks tõestada Pepenlope töötamist parlamendiabina.

Fillon ise väidab, et tema naine tegi diskreetset, kuid siiski tegelikku tööd ja on valimiskampaaniaga seotud laimu ohver.

Prantsuse parlamendi vabariiklaste saadikurühm avaldas eile oma kandidaadile üksmeelset toetust.

Valimiskampaania teravneb 23. aprilli esimese vooru lähenedes ning viimasel ajal on küsitlustes paremäärmusliku Rahvusrinde liidri Marine Le Peni kõrval esile kerkinud sõltumatuna kandideeriv endine majandusminister Emmanuel Macron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles