Keskkonnakaitsjate surmavaim sihtpunkt on Honduras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure farmi tööline Hondurases
Suure farmi tööline Hondurases Foto: EDGARD GARRIDO CARRERA/NYTS/Scanpix

Korruptsioonivastase organisatsiooni Global Witnessi uuringust selgub, et Hondurase poliitiline ja ärieliit tegeleb aktiivselt keskkonnakaitsjate vastu võitlemisega, vahendab Al Jazeera. 

Eile avaldatud raportist selgub, et 2010. aastast saadik on seal tapetud rohkem kui 120 aktivisti, kes võitlesid sealsete jõgede, metsade ja maa päästmise eest. Global Witness väitis, et mõrvade taga on mõjukad poliitikud ja äriinimesed, kes ei soovi takistusi kaevanduste ja hüdroelektrijaamade rajamisele ning põlluharimisele.

«Kohalike ettevõtete palgatud palgamõrvarid või valitsusväed nagu sõjavägi või politsei vaigistavad tihti isikud, kes taoliste kahjulike projektide vastu võitlevad,» sõnas Golbal Witnessi kampaaniajuht Billy Kyte Al Jazeerale.

Honduras on Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni andmetel Ladina-Ameerika üks vaesemaid riike. Samas on maa rikas loodusvarade poolest, mis teeb sellest paradiisi ahnete ettevõtete jaoks, kes vaeseid kogukondi kasumi teenimiseks ära kasutavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles