Prantsuse parempoolsed maadlevad korruptsiooniskandaaliga

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Fillon oma naise Penelopega. Meelehea abikaasa jaoks võib rikkuda mehe poliitilised lootused.
François Fillon oma naise Penelopega. Meelehea abikaasa jaoks võib rikkuda mehe poliitilised lootused. Foto: Pascal Rossignon/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa konservatiivset Vabariiklaste parteid on tabanud kriis – nende presidendikandidaati François Filloni ümbritsevad aina vängemad süüdistused onupojapoliitikas.  

Filloni tabanud etteheited puudutavad tema perekonda. Väidetavalt maksis mees oma abikaasale ja lastele palka töö eest, mida nood tegelikult ei teinud. Skandaal on konservatiivide kandidaadi Walesis sündinud abikaasa Penelope järgi ristitud juba Penelopegate’iks.

Penelope teeninud François Filloni heaks parlamendisaadiku assistendina töötades pea 900 000 eurot. Samamoodi maksis aastail 2007–2012 peaministri ametis olnud Fillon kahele oma viiest lapsest 84 000 eurot maksumaksjaraha. Ka nemad teenisid leiba parlamendiassistentidena. Tütar Marie saanud nõnda kokku umbes 50 000 eurot, poeg Charles rohkem kui 26 600, kirjutab Le Figaro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles