NATO peasekretär: Venemaa mõjutagu vägivalla peatamiseks Ukraina separatiste (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kutsus täna Venemaad kasutama oma mõjuvõimu Ida-Ukraina separatistide seas, et taaspuhkenud vägivallale lõpp teha.

«Me kutsume Venemaad kasutama oma märkimisväärset mõju mässulistele, et vägivald lõppeks,» ütles Stoltenberg Brüsselis ajakirjanikele.

«Ukrainas on üle pika aja äärmiselt tõsine vägivallapuhang,» ütles ta ja lisas, et nädala jooksul on relvarahu rikutud 5600 korda.

Jaanuari lõpus ägestunud vaenutegevus on peamiselt koondunud Ukraina valitsuse käes oleva Avdijivka linna ümber. Linn paikneb mässuliste kontrollitud Donetski linna lähistel.

Valitsusväed ja separatistid tulistavad üksteist miinipildujate, suurtükkide ja rakettidega juba neljandat päeva. Sel perioodil on hukkunud vähemalt 19 inimest. Kiiev teatas, et ööl vastu tänast hukkus kolm sõdurit, mässuliste sõnul samal perioodil surma neli tsiviilisikut.

Lahing Avdijivka ümber on jätnud üle 20 000 inimese elektri ja sooja veeta ajal, mil piirkonnas on miinuskraadid.

Stoltenbergi sõnul on humanitaarolukord linnas raske. «Kutsume üles viivitamatult naasma relvarahu täitmise juurde ning Minski lepetes keelustatud raskerelvade äraviimisele,» lisas ta.

Foto: MAKSIM LEVIN/REUTERS
Avdijivka elanikud eile ajutises telklinnakus söömas. FOTOD: MAKSIM LEVIN/REUTERS/Scanpix
Avdijivka elanikud eile ajutises telklinnakus söömas. FOTOD: MAKSIM LEVIN/REUTERS/Scanpix Foto: MAKSIM LEVIN/REUTERS
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles