PERSOON: Väikse Saksa linna alkohoolikust kantslerikandidaadiks

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Schulz pühapäeval Berliinis sotside peakorteris, mil ta kuulutati ametlikult kantslerikandidaadiks.
Martin Schulz pühapäeval Berliinis sotside peakorteris, mil ta kuulutati ametlikult kantslerikandidaadiks. Foto: Omer Messinger/Omer Messinger/Sipa USA/Scanpix

Ülemöödunud laupäeval kohtusid Saksamaal kaks meest, Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) juht Sigmar Gabriel ja Martin Schulz, kes soovis pärast 23 europarlamendis veedetud aastat naasta kodumaa poliitikasse.

Schulz oli läinud kohtumisele teadmisega, et talle tehakse ettepanek asuda Frank-Walter Steinmeierist vabaks jäävale välisministrikohale, kuid Gabriel pakkus talle üllataval moel midagi hoopis teistsugust: hakata SPD kantslerikandidaadiks ja võtta üle erakonna juhtimine.

«Muudame sel aastal valimised tõeliseks põnevusmänguks,» lubas Schulz nädal aega hiljem juba ametliku SPD kantslerikandidaadina. SPD liidrid ja toetajad võtsid ootamatu arengu vastu rõõmuhõisetega – nad olid vastumeelselt hakanud juba leppima sellega, et valimistele juhib neid Gabriel, kes pole erilises soosingus ei partei sees ega ka väljaspool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles