Venemaa tõrjub väidet Ukraina lennuki pihta tulistamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
An-26
An-26 Foto: TASS/TASS

Vene Musta mere laevastiku peakorter tõrjus Kiievi väidet, et Musta mere kohal sattus väikerelvade tule alla Ukraina sõjaväe transportlennuk, kuid kinnitas, et lennuk lendas Vene naftaplatvormi lähedal.

«Kõik Ukraina väited, et lennuk An-26 sattus tule alla, on täiesti valed,» ütles laevastiku esindaja Interfaxile.

Esindaja sõnul leidis intsident aset kolmapäeval kella 11.30 ja 12 vahel. «Ukraina lennuk tegi kaks selgelt provokatiivset ja äärmiselt madalal kõrgusel lähenemist Mustal merel asuvatele naftaplatvormidele Tavrida ja Krõm-1,» lisas esindaja.

Ukraina lennukile saadeti hoiatuseks signaalrakettidega valgussignaale, kuid lennukile tema sõnul mingit ohtu ei olnud. «Teise lähenemise ajal lasi naftaplatvormi turvamees neli hoiatusraketti signaalpüstolist, et ennetada võimalikku kokkupõrget platvormi mastiga.»

Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak ütles kolmapäeval, et Musta mere kohal liikunud Ukraina mereväe transpordilennuki An-26 pihta tulistati väikerelvadest. Ükski meeskonnaliige viga ei saanud, ehkki lendu jätkanud lennuk sai kannatada, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles