Merkel sõidab täna pingelisele kohtumisele Erdoğaniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel suruvad mullu septembris kätt Hiinas G20 kohtumise ajal.
Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel suruvad mullu septembris kätt Hiinas G20 kohtumise ajal. Foto: Kayhan Ozer/AP/Scanpix

Saksa kantsler arutab täna Türgi presidendi ja teiste ametnikega Euroopa Liidu ja Türgi vahel sõlmitud rändelepet ja Ankara taotlust anda välja Saksamaal asüüli taotlevat 40 Türgi sõdurit.

Kohtumine Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan ja Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli vahel toimub Ankaras ajal, mil suhted kahe riigi vahel on pingelised.

Viimase hinnangul ei toeta Saksamaa piisavalt Türgi võitlust keelustatud kurdimässuliste vastu ning survestab Berliini lükkama tagasi sõdurite varjupaigataotlust. Türgi väitel on kõnealused sõdurid seotud Türgis möödunud aastal toimunud riigipöördekatsega. Sarnane vaidlus toimub ka Türgi ja Kreeka vahel, kuhu põgenes putši järel seitse Türgi ohvitseri.

Türgi ähvardab tühistada ka vastuolulise rändeleppe, sest EL nõuab liitumisläbirääkimistel Ankaralt terrorismiseaduse leevendamist.

Saksamaal Merkelilt jõulisemat kriitikat Türgi inimõiguste ja vabaduste piirangute suunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles