ERR.ee: Gruusia on hädas miiniväljadega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gori lähistel põlenud maamiinile sõitnud kütuserong.
Gori lähistel põlenud maamiinile sõitnud kütuserong. Foto: Reuters / Scanpix

Eestit külastanud Gruusia välisministri Eka Tkešelašvili sõnul on riik siiani hädas miiniväljadega, mis viimase konflikti pärandina maha jäänud, teatasid

ERR Uudised

.

«Neid on kõikjal, kus Vene okupatsiooniväed tegutsesid ja neid on mõlemat sorti - nii selliseid, mis on jäänud vedelema lahinguväljadele, kui ka miinivälju, mis on Vene sõjaväe poolt oma «turvalisuse» tagamiseks loodud,» rääkis Tkešelašvili «Aktuaalsele kaamerale».

«Venemaa ei osuta mingisugust abi kasvõi info osas, kuhu nad miine panid. Kui nad ütleks, kust otsida, siis me teeks seda,» lisas välisminister.

Raskusi on eelkõige klastermiinidega, millel puudub enesehävitusmehhanism, ütles Tkešelašvili. Hiljuti toimus plahvatus Gori piirkonnas, milles said viga tsiviilisikud.

Gruusias töötanud päästeameti viieliikmelise demineerimisgrupi juht Margus Kurvits ütles «Aktuaalsele kaamerale», et erinevalt Afganistanist tuli Gruusias tegelda suure lõhkeainelaenguga lennukipommidega, mitte nii palju maamiinidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles