USA leevendab sanktsioone Vene julgeolekuteenistuse suhtes (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB ehk Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse töötajad
FSB ehk Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse töötajad Foto: ITAR-TASS/ScanPix

USA võimud on otsustanud leevendada sanktsioone Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) suhtes, teatas Ühendriikide rahandusministeerium neljapäeval oma veebiküljel.

Dokumendis nimetusega Üldlitsents nr 1 märgitakse, et nüüdsest on lubatud, välja arvatud mõned erandid, kõik tehingud FSBga, mis olid seni keelatud USA presidendi korraldustega 2015. aasta 1. aprillist ja 2016. aasta 28. detsembrist.

USA rahandusametkonna sammu eesmärk on tagada, et Ühendriikide firmad saaksid hankida FSB-lt teatud USA tehnoloogiakaupade jaoks impordilube.

Rahandusministeeriumi sõnul ei hõlma muudatus luba tehingute tegemiseks FSB-ga. Venemaal tegutsevad USA importijad võivad edaspidi taotleda FSB-lt impordilube elektroonikaseadmete müümiseks ja maksta lubade eest FSB-le kuni 5000 dollarit.

Valge Maja eitas, et tegemist on Vene-vastaste sanktsioonide leevendamisega. «Ma pole midagi leevendanud,» ütles USA president Donald Trump kohtumisel Harley-Davidsoni juhtidega.

Valge Maja pressiesindaja Sean Spiceri sõnul on samm osa tavapärasest föderaalregulatsioonide kohandamise protsessist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles