Euroopa Parlamendi juhid protestivad Trumpi EL-i saadiku vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Tajani (vasakul) ja Manfred Weber.
Antonio Tajani (vasakul) ja Manfred Weber. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Euroopa Parlamendi liidrid ei ole rahul tulise Brexiti pooldaja Ted Mallochi suursaadikuks määramisega, kes on öelnud, et soovib liitu lammutada, vahendab The Independent.

Euroopa Parlamendi suurimate parteide juhid kirjutasid Euroopa Liidule pöördumise, milles avaldasid soovi, et liit ei määraks ametisse Donald Trumpi soovitatud kandidaati USA Euroopa Liidu saadiku kohale.

Parlamendi konservatiivsed, sotsialistlikud ja liberaalsed parteid kirjeldasid saadikukandidaat Ted Mallochit kui äärmiselt vaenulikku. Ärimees ja tuline Brexiti vastane on ka ise Brüsseli suhtes korduvalt põlgust välja näidanud.

Hiljutises intervjuus BBC-le vastas Malloch küsimusele, miks ta saadikukohta soovib, nii: «Eelmisel diplomaatilisel ametikohal aitasin ma lagundada Nõukogude Liitu. Ehk vajab nüüd üks teine liit veidi taltsutamist.»

Ta väljendas ka arvamust, et Donald Trumpile ei meeldi idee ühtsest Euroopa Liidust ning arvas, et euro võib peagi kokku kukkuda.

Euroopa Parlamendi paremtsentristide juht Manfred Weber ja liberaalse ALDE liider Guy Verhofstadt süüdistasid Mallochit äärmises pahatahtlikkuses Euroopa Liidu alusväärtuste suunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles