Trumpi kabinet tegutseb keskkonnakaitseagentuuri kaotamise nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Sipa USA/ScanPix

USA valitsuse suurima kliimamuutustega tegeleva valitsusüksuse kaotamise eelnõu esialgne kavand on juba paigas, vahendab The Independent.

Esindajatekoja vabariiklasest liige Matt Gaertz on kutsunud üles ka teisi poliitikuid eelnõud toetama.

Tema väitel upuvad Ameerika elanikud reeglitesse ja piirangutesse, mille on paika seadnud rahva tahtest sõltumatult tegutsevad bürokraadid. Ta lisas, et keskkonnakaitseagentuur on selles eriliselt süüdi.

Donald Trump on valinud keskkonnakaitseagentuuri (EPA) juhi kohale tuntud kliimaskeptiku Scott Pruitti, kes pidas varem Oklahoma ülemkohtunikuna agentuuriga tulist juriidilist sõda.

Raportite kohaselt ootavad EPA-t uue administratsiooni ajal suured eelarvekärped. Agentuuri töötajatel keelati juba kasutada sotsiaalmeediat keskkonnaalaste uudiste edastamiseks või suhelda ajakirjanikega ilma eriluba saamata.

E-kirjas soovis Gaetz EPA üldse laiali saata: «Meie väikeettevõtted ei saa lubada endale keskkonnahoiuga seotud kulutusi ja see viib tihti pankroti ja töötute ameeriklasteni. On aeg võtta EPA-lt võim tagasi ja see jäädavalt kaotada.»

EPA loodi 1970. aastal vabariiklasest presidendi Richard Nixoni poolt ja selle eesmärk on olla rahvusvahelise keskkonna-alase koostöö keskus USA valitsuse juures.

Hoolimata agentuuri päritolust kutsus Gaetz kõiki parempoolseid üles tema algatust toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles