Trumpi ülemkohtuniku kandidaat asutas õpilasena fašistliku klubi (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Gorsuch.
Neil Gorsuch. Foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP/Scanpix

Donald Trumpi kandidaat Ühendriikide ülemkohtuniku kohale asutas väidetavalt õpilasena fašistliku klubi, vahendab The Independent.

Neil Gorsuch asutas väidetavalt klubi nimega Fascism Forever Club («Fašism Igaveseks Klubi»), et avaldada meelt Georgetowni kooli töötajate vasakpoolsuse meelsuse vastu ning oli selle juht 1985. aastani, mil ta kooli lõpetas.

Viimases aastaraamatus kirjutati, et Gorsuchi organisatsioon võitleb väsimatult õppeasutuse vasakpoolsete tendentside vastu.

Ta asutas ka kaks konservatiivset väljaannet, The Morningside Review ja The Federalist, et seista vastu kooli parempoolsuse-vastasusele.

Kohtunikul saab olema Senati kuulamistel keeruline, kuna demokraadid ei ole unustanud seda, et eelmisel aastal tõkestasid vabariiklased Barack Obama seatud kandidaadi Merrick Garlandi valimise.

Senaator Elizabeth Warren on avaldanud, et kavatseb Gorsuchi vastu hääletada, öeldes, et kandidaat valiti paremäärmuslike aktivistide poolt, keda rahastavad suurkorporatsioonid.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles