Rumeenlastel korruptsioonist mõõt täis

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohaliku ajakirjaniku Mircea Barbu sõnul ei näita meeleavaldused raugemismärki, pigem peaks nädalavahetusel tänavatele tulema veelgi rohkem inimesi, eriti pühapäeval.
Kohaliku ajakirjaniku Mircea Barbu sõnul ei näita meeleavaldused raugemismärki, pigem peaks nädalavahetusel tänavatele tulema veelgi rohkem inimesi, eriti pühapäeval. Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Ühe Bukaresti väikefirma omanikud otsustasid eile, et kolivad «kontori» ajutiselt linna keskväljakule Piata Victorieile, sest nii saavad töötajad samal ajal tööd teha ja meelt avaldada, rääkis Postimehele Rumeenia päevalehe Adevărul ajakirjanik Mircea Barbu.

Lõppeva nädala on tänavatel veetnud sajad tuhanded rumeenlased, et protesteerida valitsuse plaani vastu suruda läbi määrus, mille alusel ei ole võimu kuritarvitamine enam kriminaalkorras karistatav. Aga just korruptsioon on olnud 2007. aastast Euroopa Liitu kuuluva riigi suurim kirstunael.

Rumeenia peaminister Sorin Grindeanu on aga jäänud endale kindlaks, hoolimata riigi suurimatest protestidest pärast sotsialistliku süsteemi kokkuvarisemist 1989. aastal. «Me langetasime valitsuses otsuse ja jätkame selle elluviimist,» ütles Grindeanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles