USA on tühistanud 60 000 viisat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA on tühistanud 60 000 viisat.
USA on tühistanud 60 000 viisat. Foto: ANWAR AMRO/AFP/Scanpix

USA on tühistanud 60 000 viisat pärast seda, kui president Donald Trump kehtestas seitsme islamiriigi kodanikele ajutise sissesõidukeelu, teatas reedel välisministeeerium.

Ministeeriumi hinnangul on see tõepoolest põhjustanud paljudele ebameeldivusi, kuid tõi võrdluseks, et 2015. aastal väljastas USA kokku rohkem kui 11 miljonit viisat.

Ühendriikides oli 2016 rekordaasta migrantide arvu poolest seitsmest riigist, mille suhtes president Donald Trump kehtestas nädala eest reisikeelu, selgus Ühendriikide välisministeeriumi andmetest reedel.

USA on neist riikidest alates 2007. aastast võtnud vastu 270 000 immigranti, selgus uuringust.

Kõige rohkem on sisserändajaid vastu võtnud California, Michigani, Texase, Arizona, New Yorgi ja Illinois' osariigid.

USA president Donald Trump allkirjastas nädala eest määruse, millega peatati kõigile põgenikele riikipääs vähemalt 120 päevaks, Süüria põgenikele määramata ajaks, ning Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani, Süüria ja Jeemeni kodanikele USA-sse reisimine 90 päevaks.

2016 saabus nendest riikidest USA-sse rekordarv migrante ehk 43 259. Enam kui kolmandik sisserändajaid oli pärit Süüriast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles