Läti rajas Vene piirile esimesed 23 kilomeetrit turvatara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene-Läti piir
Vene-Läti piir Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Läti on rajanud Vene piirile esimesed 23 kilomeetrit turvatara, mis on üks meetmeid ebaseaduslike sisserändajate tõkestamiseks, teatas Läti piirivalve laupäeval BNSile.

Tara esimene lõik paigaldati üles Läti idaosas, kus valvab piiri piirivalve kohalik Ludza haru.

Lähiaastatel on plaanis rajada mitu lõiku 2,7 meetri kõrgust tara koos ülaosas paikneva okastraadiga, kogupikkusega 92 kilomeetrit. Tulevikus võib Läti-Vene vahel paiknevast 276 kilomeetri pikkusest piirilõigust minna tarastamisele kokku 193 kilomeetrit. Ülejäänud kilomeetritel laiuvad looduslikud tõkked, näiteks sooalad, mis muudavad ebaseadusliku piiriületuse märgatavalt keerulisemaks.

Antud projekti maksumus on hinnanguliselt 17 miljonit eurot ning 92-kilomeetrist lõiku plaanitakse lõpetada 2019. aastaks.

Läti siseminister Rihards Kozlovskis ütles hiljuti, et Venemaalt ja Valgevenest tulevate ebaseaduslike piiriületuste kasvu valguses tuleb piiriala kontrolli tõhustada ning suurendada ka piirivalve isikkoosseisu. Tema sõnul tuleb 2020. aastaks rakendada erinevaid meetmeid, mis lähevad maksma kokku umbes 80 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles