Kiiev: meie tankid on valmis (64)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina valitsusväed suurendavad oma kohalolekut Ida-Ukrainas Avdijivka linnas, et konflikti eskaleerumiseks valmis olla, vahendab RFE/RL.

«Rünnak. Vasturünnak. Rünnak. Vasturünnak,» kirjeldas Kiievi rügemendi komandör Jevgeni Deidei teise veebruari manööverdamisi lahinguväljal, sest Venemaa toetatud separatistid suurendasid rünnakuid Ukraina valitsusvägede vastu viiendat päeva järjest.

«Meie tankid valmistuvad võitluseks,» sõnas Deidei. «Tegemist on tõelise eskalatsiooniga.» Ukraina on konfliktipiirkonnas oluliselt suurendanud nii sõdurite kui sõjamasinate arvu.

Konflikt Ida-Ukrainas on peale kaht aastat viimase nädalaga oluliselt ägenenud.

Kõige tulisemad lahingud jätkuvad Donetski linna lähedal asuva 20 000 elanikuga Avdijievka ümbruses, kus separatistid kasutavad ka raketisüsteeme Grad, suurtükke ning tanke. Ukraina terrorismivatase operatsiooni peakorteri teatel ründas vaenlane korduvalt linna kaitsvaid Ukraina sõdureid, kuid löödi kõigil kordadel kaotusi kandes tagasi.

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles