Afganistanis on lumesajust põhjustatud laviinid nõudnud üle 100 elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Artur Widak/Sipa USA/Scanpix

Afganistanis on ränkadest lumesadudest põhjustatud laviinides viimase kolme päeva jooksul surma saanud vähemalt 104 inimest ja ohvrite arv võib veelgi tõusta, hoiatasid võimud pühapäeva õhtul.

Afganistani kriisijuhtimise ja humanitaarasjade riigiministri kõneisiku Omer Mohammadi sõnul on lisaks kümneid inimesi saanud vigastada.

Mohammadi ütles, et tihe lumesadu on tabanud 22 Afganistani provintsi 34-st. Laviinid on täielikult purustanud 168 kodu ja tekitanud suurt kahju veel kümnetele.

"Laviinid on matnud täielikult enda alla kaks küla (Nuristani provintsi) Bargmatali piirkonnas. Ühes külas on leitud 50 surnukeha, päästemeeskonnad püüavad jõuda teise külla," ütles Mohammadi.

Riigi põhjaosas asuva Parvāni provintsi kuberner Mohammad Aseem teatas 16 hukkunust ja kaheksast vigastatust. Tema sõnul on õnnetuspiirkondadesse saadetud päästemeeskonnad, kuid rohke lumi on paljud teed tõkestanud.

Badakhshāni provintsi kuberneri pressiesindaja Naweed Frotan märkis, et esialgu on teateid 18 hukkunust, kuid ohvrite hulk arvatakse tõusvat.

Mujal Afganistani põhja- ja keskprovintsides on teatatud vähemalt 20 hukkunust.

Sari Puli provintsis Balkhabi piirkonnas hukkus laviinides vähemalt viis inimest ja üle 70 päästeti lume alt, ütles provintsi kõneisik Zabiullah Amani.

Mohammadi lisas, et seni on surma saanud ka 550 kodulooma ja hävinud enam kui 1000 hektarit põllumajandusmaad.

Naaberriigi Pakistani põhjaosas hukkus pühapäeval vähemalt 13 laviini alla jäänud inimest. Mitu inimest on kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles