Itaalia ja USA liider arutasid NATO-t ja migratsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Paolo Gentiloni
Itaalia peaminister Paolo Gentiloni Foto: AFP / Scanpix

Itaalia peaminister Paolo Gentiloni ja USA president Donald Trump arutasid laupäeval telefonivestluses NATO tähtsust ja migratsiooniga seotud küsimusi, teatas Itaalia valitsusjuhi kantselei pühapäeval.

Gentiloni kantselei märkis, et telefonivestluses keskenduti "Itaalia ja USA kahepoolsetele suhetele, kaht riiki ühendavale ajaloolisele sõprusele ja koostööle".

Gentiloni kinnitas "NATO rolli ning Euroopa ja USA koostöö fundamentaalset tähtsust, seistes silmitsi väljakutsetega ja ohtudega ühisele julgeolekule".

Itaalia peaminister ja USA president kinnitasid panustamist võitlusse terrorismi ja äärmuslusega ning lubasid suurendada jõupingutusi Ukraina kriisi lahendamiseks ja rahu saavutamiseks Lähis-Idas, sealhulgas sõjast laastatud Süürias.

Valge Maja kinnitas Trumpi ja Gentiloni telefonivestluse toimumist ja ka teemasid, sealhulgas soovi "jätkata tihedat koordineerimist ja koostööd jõupingutustes ISIS-e (Islamiriik) ja teiste terroriorganisatsioonide purustamisel".

Trump kordas USA panustamist NATO-sse ning rõhutas, et kõik alliansi liikmed peavad osalema finantskoorma jagamises.

Valge Maja teatel nõustus Trump osalema G7 riikide tippkohtumisel mais Itaalias Taorminas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles