Võimupartei juht: Rumeenia valitsus ei astu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea. Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Rumeenia vasaktsentristlikku koalitsiooni juhtiva Sotsiaaldemokraatliku Partei (PSD) esimees Liviu Dragnea ütles täna, et valitsus ei astu tagasi hoolimata kommunismijärgse perioodi suurimatest meeleavaldustest.

Dragnea ütles pärast koalitsioonierakondade tänast kohtumist, et sellel väljendati üksmeelset toetust valitsusele ja peaministrile.

Rumeenia valitsus taganes eile pärast kuus päeva kestnud massimeeleavaldusi kavast dekriminaliseerida ametiisikute võimuliialdused, kui nendega seotud summa jääb alla 44 000 euro.

Meeleavaldajad lubasid tänavatel püsida. Parlamendis tuleb esimesele lugemisele opositsiooni esitatud ja valitsuse vastu suunatud umbusaldushääletus, mis ilmselt kukub läbi, sest valitsusel on kogus enamus.

PSD võitis detsembris toimunud valimised. Peaminister Sorin Grindeanu sõnul on PSD-le vastutus nende ees, kes meie poolt hääletasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles