KOHALIK VAADE. Pinge Hispaania ja Kataloonia vahel kasvab (1)

, ajakirjanik, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia endine president Artur Mas (keskel) ning tema valitsuse endised liikmed Irene Rigau (vasakul) ja Joana Ortega eile kohtuhoone ees.
Kataloonia endine president Artur Mas (keskel) ning tema valitsuse endised liikmed Irene Rigau (vasakul) ja Joana Ortega eile kohtuhoone ees. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Eile hommikul kogunes umbes 50 000 meeleavaldajat Barcelonas asuva Hispaania kohtu juurde, et avaldada toetust Kataloonia ekspresidendile Artur Masile ja tema juhitud kohaliku valitsuse kahele endisele liikmele. 

Neid süüdistatakse kodanikuallumatuses, riigiraha väärkasutamises ning õigusemõistmise takistamises pärast 2014. aasta 9. novembri mittesiduvat hääletust Kataloonia iseseisvuse kohta.

Toona käis oma arvamust Kataloonia poliitilise tuleviku kohta avaldamas 5,4 miljonist hääleõiguslikust inimesest 2,3 miljonit. Neist 80 protsenti leidis, et Kataloonia peaks olema iseseisev riik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles