Mogherini kohtub Trumpi administratsiooni kõrgete ametnikega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini
ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini peab sel nädalal Washingtonis kõnelusi USA presidendi Donald Trumpi administratsiooni kõrgete ametnikega.

Mogherini ütles esmaspäeval, et ta kindlasti kohtub Valge Maja riikliku julgeolekunõuniku Mike Flynni ning presidendi väimehe ja tähtsa nõuniku Jared Kushneriga.

Mogherini visiit leiab aset ajal, mil Euroopas ollakse segaduses Trumpi seisukohtade üle. USA president on ülistanud Brexitit ja nimetanud NATO-t "iganenuks".

"Peamine sõnum on leida ühine alus, millel me tahame teha koostööd... mil viisil me saame teha koostööd," ütles Mogherini ajakirjanikele pärast EL-i välisministrite kohtumist Brüsselis.

Mogherini sõnul on Euroopa Liidule tähtsad teemad tõhus ÜRO, kliimamuutused ning Liibüa ja Süüria.

EL-i välispoliitikajuht loodab lähinädalatel kohtuda ka USA välisministri Rex Tillersoni ja kaitseministri James Mattisega, kuid ta ei osanud veel öelda, kas see juhtub Washingtonis või G20 ja NATO kohtumiste ajal Euroopas.

USA asepresident Mike Pence aga külastab EL-i institutsioone 19. veebruaril Brüsselit väisates, kinnitas Mogherini.

Tema visiit on "väga tähtis poliitiline märk", sõnas EL-i välispoliitkajuht.

Valge Maja teatas Pence'i eelseisvast visiidist Brüsselisse eelmisel nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles