Trump tahtis ka Euroopasse müüri (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump rajatud golfiväljakul
Donald Trump rajatud golfiväljakul Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

Enne, kui USA president Donald Trump allkirjastas otsuse, millega ehitatakse piirile Mehhikoga pea 1600-kilomeetrine müür, üritas ta rajada piiret Iirimaa rannikule, et valitseda tüki ookeani üle, vahendab Washington Post. 

See tal aga ei õnnestunud. Takistuseks said Iiri surfarid, rannakülastajad, keskkonnateadlased ja isegi mikroskoopilised teod. Umbes kuu enne, kui Trump ametisse vannutati, otsustas ta mitte jätkata plaaniga eraldada Iirimaa rannikule rajatud golfiväljak merest ligikaudu neljakilomeetrise müüriga. Müür oleks golfiväljaku uut osa kaitsnud üleujutuste eest.

Mehele, kes armastab võita, kaotus hästi ei sobinud. Kaotuse eest vastutavaks peab ta nüüd – hoolimata kirevast vastaste seltskonnast – Euroopa Liitu ja selle regulatsioone.

Golfiväljakut ja selle üle toimunud vaidlust kasutab Trump nüüd näitena ELi ülereguleeritusest ja keskkonnakaitsega liialdamisest. «See oli minu jaoks väga ebameeldiv kogemus,» rõhutas ta oma esimesel pressikonverentsil, kui küsiti tema arvamust ELi kohta.

Surfarite sõnul hävitanuks müür ranna ja seetõttu olid nemadki selle ehitamisele vastu. «Ta räägib nagu EL oleks selle ehitamise peatanud. See polnud nii,» sõnas kohaliku surfiklubi üks asutajatest Dave Flynn. «Rand oleks erosiooni tõttu hävinenud.»

Müür oleks keskkonnateadlaste sõnul hävitanud ka haruldase looduskaitse all oleva teoliigi elukeskkonna. «Kui liivaluiteid kahjustada, kaob lõpuks ka teo elukeskkond. Liivaluited oleks müüri püstitamisel kadunud,» sõnas looduskaitsja Tony Lowes.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles