Le Pen eitas Krimmi annekteerimist ja kutsus Vene sanktsioone idiootseteks (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen ja tema toetajaskond.
Marine Le Pen ja tema toetajaskond. Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/SCANPIX

Paremäärmusliku Rahvusrinde juht Marine Le Peni sõnul on Krimm alati Venemaale kuulunud ja mingit sissetungi ei toimunud, vahendab Independent. 

Le Pen eitas kindlameelselt, et Venemaa Ukrainasse üldse tungis, väites, et Krimmis oli tegemist seadusliku võimu ülekandmisega. Kremli vastu kehtestatud sanktsioone kutsus ta täielikult idiootseteks ja ELi probleemide allikaks.

«Ukrainas toimus coup d’etat (riigipööre) … tegemist pole vaid minu ideega, vaid reaalsusega. Teatud isikud võtsid võimu peale referendumit üle. Mingit Krimmi invasiooni ei olnud,» sõnas Le Pen.

Venemaa presidendi Vladimir Putini väed tungisid Krimmi sisse 2014. aasta veebruaris, misjärel EL riigile karmid sanktsioonid kehtestas. Venemaad kritiseeris enamik rahvusvahelisest kogukonnast, kaasa arvatud Prantsusmaa ja Suurbritannia ning ÜRO.

Le Pen aga peab kehtestatud sanktsioone täielikult mõttetuks. «Need sanktsioonid on täielikult idiootsed ja pole lahendanud ühtki probleemi. Nad on vaid ELile suuri majanduslikke probleeme tekitanud.»

Le Pen on Putini pikaaegne toetaja ja tegemist pole esimese korraga, mil ta Krimmi annekteerimist eitas. 2015. aastal avaldasid Vene häkkerid andmeid, mis väidavad, et Le Pen sai «autasuks» Putini toetamise eest Vene riigipangalt mitme miljoni euro suuruse laenu. Ta ise eitab seda.  

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles