USA alustab Euroopa valitsustega koostööd Vene küberrünnakute ennetamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Poola peaminister Beata Szydlo.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Poola peaminister Beata Szydlo. Foto: AGENCJA GAZETA/Reuters/Scanpix

Ühendriikide luureagentuurid on alustanud koostööd Euroopa valitsustega, et kaitsta neid samasuguste Vene-poolsete rünnakute eest, nagu sai osaks USA presidendivalimistele, vahendab Politico.

USA luureagentuurid jagasid mitme välisvalitsusega salastatud raportit, milles selgitatakse Venemaa tegevust Hillary Clintoni kampaania õõnestamisel, teatasid anonüümseks jääda soovinud Ühendriikide julgeolekuametnik ja luureteenistustega seotud seadusandjad.

Valitsusliikmete sõnul on selline infovahetus elutähtis, kuna nende sõnul üritab Venemaa kasutada samasugust tundliku info lekitamise taktikat ka Euroopa valitsuste vastu, et kujundada senist rahvusvahelist korda oma tahtmise järgi.

«Venemaa president Vladimir Putin üritab õõnestada demokraatiate usaldusväärsust üle kogu maailma,» sõnas senaator Lindsey Graham.

Säärase mõjutegevuse suhtes on väljendanud hirme juba mitmed riigid, nende seas Saksamaa, Prantsusmaa, Norra ja Holland. Kõigis neljas riigis toimuvad sel aastal ka valimised.

Vene ekspertide sõnul on Kremli eesmärk lagundada rahva usku riigi demokraatlikku toimimisse, õõnestada kandidaatide mainet ning kallutada rahavast valima Kremlile meelepärasemeid rahvaesindajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles