Gruško: Moskva ja NATO on transponderite küsimuse osaliselt lahendanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast.
Hollandi kaitseministeeriumi foto Läänemere kohal sisselülitatud transponderita lennanud Vene Su-34 hävitajast. Foto: SCANPIX

Venemaa ja NATO jõudsid teatud lepeteni Läänemere kohal lendavate sõjalennukite transponderite sisselülitamise vallas, mis on aidanud kaasa küsimuse osalisele lahendamisele, ütles teisipäeval telekanalile Rossiya 24 Venemaa alaline esindaja NATO juures Aleksandr Gruško.

«Läänemere asju käsitleva projekti grupp töötas ICAO (Rahvusvahelise Tsiviillennunduse Organisatsiooni) egiidi all transponderite probleemide kallal. Kas olete hiljuti kuulnud midagi transponderitest? Täpselt, mitte keegi ei kuule midagi, sest selles grupis jõuti teatud lepeteni, mis aitasid kaasa selle probleemi osalisele lahendamisele,» ütles Gruško.

«Pärast töögrupi ärakuulamist toetas NATO-Vene nõukogu selle tööd. See koguneb 3. märtsil uuesti ning ehk avatakse sõjalis- ja tsiviileksperte hõlmavas dialoogis lisateemasid,» lisas esindaja.

Baltimaade õhuturbemissioonis osalevad NATO hävitajad saatsid Vene sõjalennukeid tänavu esimest korda 23.-29. jaanuarini kestnud nädalal. Leedu kaitseministeeriumi teatel olid sel perioodil saadetud neljast Vene lennukist kolmel transponderid välja lülitatud.

Ministeerium teatas esmaspäeval, et 30. jaanuaril alanud ja 5. veebruariga lõppenud nädalal ei saatnud missiooni hävitajad Vene lennukeid kordagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles