Süüria loodeosas hukkus õhulöökides 37 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idlibis pärast õhurünnakut.
Idlibis pärast õhurünnakut. Foto: MOHAMED AL-BAKOUR/AFP

Süüria loodeosas sai teisipäevastes õhulöökides äärmusrühmituse Fateh al-Shami Rinde peakorterile surma 37 inimest, kelle seas ka tsiviilisikuid, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Koidu hakul sooritatud vähemalt 10 õhulööki hävitasid täielikult Fateh al-Shami Rinde peakorteri Idlibi linnas.

"Hukkunute seas on 10 tsiviilisikut, enamjaolt naised," ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. "Surmasaanute arv võib tõusta, sest mõned inimesed on rusude all lõksus ja teadmata kadunud."

Esialgu pole teada, kes õhurünnakud sooritas, kuid ilmselt tegid seda Venemaa või liitlaste sõjalennukid.

Vene kaitseministeerium lükkas tagasi meedia teated, et Idlibi linnas kümneid inimesi tapnud õhulöögid sooritas Venemaa.

"Vene õhujõud ei ole ei eile ega sel nädalal ega isegi 2017. aastal Idlibi pommitanud. Kõik teated taolistest õhulöökidest on alatu laim," ütles ajakirjanikele teisipäeval kaitseministeeriumi esindaja kindralmajor Igor Konašenkov.

Kindral Sergei Rudskoi kinnitas, et Venemaa kaugpommitajad hävitasid hoopis Deir Ezzori provintsis äärmusrühmituse Islamiriik (IS) 34 objekti.

"Lennukid Tu-22М3 sooritasid 36 lahingulendu, mille käigus hävitati 34 terroristide objekti," ütles Rudskoi.

Ta märkis, et Vene õhujõudude toetusel on sissepiiratud Deir Ezzori valitsusväe garnison "oma olukorda märgatavalt parandanud".

"Vene õhujõudude tegevus terroristide objektide hävitamiseks Süürias jätkub," kinnitas Rudskoi.

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda endine liitlane Al-Nusra Rinne ehk nüüdse nimega Fateh al-Sham on viimastel nädalatel sattunud surve alla ja valitud mitmete rünnakute sihtmärgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles