Iisraeli kuurortlinna suunas tulistati Egiptusest mitu raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli raketitõrjesüsteem töötamas.
Iisraeli raketitõrjesüsteem töötamas. Foto: Reuters

Iisraeli lõunaosas asuva Eilati kuurortlinna suunas tulistati kolmapäeval Egiptusest mitu raketti, keegi siiski viga ei saanud teatas juudiriigi armee.

"Mõned raketid hävitas lennu ajal meie raketitõrjesüsteem," ütles armee eestkõneleja.

Eilati omavalitsuse ametnik ütles kohalikule rahvusringhäälingule, et raketitõrjesüsteem võttis maha kolm Siinai poolsaarelt tulistatud raketti ja neljas plahvatas väljaspool linna.

Egiptuse julgeolekujõud üritavad alates islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamisest 2013. aasta juulis Siinai poolsaarel maha suruda pühasõdalaste ülestõusu. Morsi kukutas sõjavägi eesotsas toonase relvajõudude ülema Sisiga. Valitsus on teatanud tuhandetest hukkunud politseinikest ja sõduritest.

Enamiku kallaletungidest on omaks võtnud Islamiriigi (IS) Egiptuse haru, mis võttis vastutuse ka 2015. aasta oktoobris 224 inimese elu nõudnud rünnaku eest Venemaa reisilennukile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles