Trumpi sissesõidukeelu tõttu kahanes USAd külastanud turistide arv (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid New Yorgis Vabadussammast vaatamas-jäädvustamas
Turistid New Yorgis Vabadussammast vaatamas-jäädvustamas Foto: Bebeto Matthews/AP/Scanpix

Turismistatistikaga tegeleva firma ForwardKeys raporti teatel oli selle aasta alguses USAd külastanud turiste 6,5 protsenti vähem kui möödunud aastal samal ajal.

Raporti koostajate arvates mõjutas turistide vähenemist president Donald Trumpi kehtestatud sissesõidukeeld seitsme moslemienamusega Lähis-Ida ja Aafrika riigi kodanikele, edastab Yle.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Chris Kleponis/SIPA/Chris Kleponis/SIPA/Scanpix

Moslemikeeld mõjutab lisaks USA-le ja neile seitsmele riigile veel mitme riigi kodanike reisiplaane, näiteks Lõuna-Euroopas ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas broneeriti 14 protsendi võrra vähem turismireise. Põhja-Euroopasse tehti 6,6 protsenti vähem reisibroneeringuid.

Samas rahvusvahelisi broneeringuid üldiselt oli 2,3 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal ajal.

«Meil olevad andmed turismi ja reismise kohta näitavad, et Donald Trumpi reisikeelul on laiem ulatus, sest lisaks USA-le mõjutab see veel paljude riikide turismisektorit. Põhjuseks saab pidada nii Trumpi moslemikeelu vastast protesti kui ka globaalset olukorda, kus terrorioht on suur. USAs kehtiv sissesõidukeeld mõjutab rahvusvahelisi suhteid ja turismi,» teatas ForwardKeys tegevjuht Olivier Jager.

Raportis kajastatud statistika pärineb kaheksa päeva turismiinfol ajavahemikust 28. jaanuar kuni 4. veebruar.  

Trump allkirjastas seitsme riigi, milleks on Iraak, Iraan, Jeemen, Süüria, Liibüa, Somaalia ja Sudaan, kodanike kohta käiva 90-päevase sissesõidukeelu USAsse 27. jaanuaril, kuid föderaalkohtunik külmutas ajutiselt selle keelu.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles