Juhtum Soomes: laps sõitis autoga üksinda 300 kilomeetrit, lõpetades õnnetusega (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Soome meedia ja politsei teatel leidis esmaspäeval Lääne-Soomes Pohjanmaa maakonnas aset erakorraline juhtum, milles laps sõitis autoga üksinda 300 kilomeetrit, kuid siis kaotas masina üle kontrolli, sõitis teelt välja ning sai raskelt vigastada.

Uurimisel ilmnes, et 12-aastane poiss oli Raahes võtnud loata oma sugulaste auto ja läinud kella 5.00 paiku varahommikul sõitma, edastab Yle.

Politsei teatel leidis lapse juhitud autoga õnnetus aset Pori poole suunduval kaheksandal kiirteel. Auto oli pärast teelt väljasõitu liikunud veel 172 meetrit, enne kui vastu puid sõites seisma jäi. Poiss lendas autost välja, parameedikud leidsid ta masinast 3 – 4 meetri kauguselt.

«Auto sõitis maastikul üsna kiiresti edasi, kuid seal on mõned puud, mille vastu auto lõpuks seisma jäi,» teatas politsei esindaja Mikko Uusimäki.

Kannatada saanud laps viidi Tampere ülikooli haiglasse, kus tal tuvastati raske koljukahjustus.

Uurimine näitas, et poisiga koos oli «lõbusõitu» tegemas pere Saksa lambakoer, kelle surnukeha leiti autost 31 meetri kauguselt.

Uusimäki sõnul sõitis auto vastu puid ja selle kokkupõrke tagajärjel lendasid nii poiss kui koer autost.

Poiss oli sugulaste juures ööbinud ja lahkunud majast varahommikul, võttes ilma loata sugulase auto.

«Me ei tea veel, miks laps varahommikul Raahes auto võttis ja sellega Pori suunas sõitis. Sellele küsimusele ta pereliikmed vastata ei osanud,» lisas politsei esindaja.

Politsei jõudis õnnetuse jälile tänu teel liikunud autojuhtidele, kes märkasid kaugemal puude vahel autotulesid ja teatasid korrakaitsjatele, et võis toimuda õnnetus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles