Vabariiklasest seadusandja tegi ettepaneku haridusministeeriumi kaotamiseks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betsy DeVos.
Betsy DeVos. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Samal päeval, kui USA Senat kiitis heaks vastuolulise Betsy DeVosi kandidatuuri haridusministri kohale, tutvustas vabariiklasest seadusandja eelnõu haridusministeeriumi kaotamiseks, vahendab The Hill.

Kentucky osariigi esindaja Thomas Massie koostatud eelnõu on ainult ühe lehekülje pikkune ega anna muud informatsiooni, kui vaid plaan haridusministeerium 2018. aasta 31. detsembriks kaotada.

Massie väidab, et hariduspoliitika eest peaksid vastutama osariigi ja kohalikud võimud, mitte riiklik üksus, mis loodi 1980. aastal.

«Washingtoni bürokraadid ei peaks vastutama meie laste intellektuaalse ja moraalse arengu eest. Osariigid ja kohalikud haldusüksused on paremas positsioonis, et kujundada õppekava, mis vastab kohalike laste vajadustele,» sõnas Massie avalduses.

President Ronald Reagan tegi samuti ettepaneku haridus- ja energeetikaministeeriumid kaotada, kuid see idee ei jõustunud.

Massie eelnõule andsid allkirja seitse vabariiklasest rahvaesindajat.

Teisipäeval kinnitas Senat häältega 51-50 Donald Trumpi kandidaadi Betsy DeVosi terve öö kestnud istungil haridusministriks. Kõik Senati demokraadid olid tema kandidatuurile ühehäälselt vastu.

Esmakordselt Ühendriikide ajaloos pidi Senatis ministrikandidaadi hääletusel viigi lahutamiseks andma hääle ka asepresident. Mike Pence hääletas DeVosi poolt.

Õpetajate liidud ja liberaalsed ühendused tegid DeVosi vastu marulist kampaaniat, öeldes, et vabariiklaste megadoonorina tuntud DeVosil ei ole mingit kogemust ministeeriumi juhtimiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles