Video: Šoti saadikud hakkasid Brexiti hääletuse ajal EL-i hümni laulma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia parlament.
Suurbritannia parlament. Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix

Šoti Rahvuspartei parlamendisaadikud algatasid eilse Brexiti hääletuse ajal omalaadse muusikalise protestiavalduse, lauldes kõva häälega Euroopa Liidu hümni, vahendab The Independent.

Rühm Brexiti-vastaseid šoti parlamendisaadikuid hakkas laulma Beethoveni «Oodi rõõmule», kui Suurbritannia parlamendi alamkoda hääletas Artikkel 50 käikulaskmise üle.

Kõik algas sellest, et mõned Šoti Rahvuspartei saadikud hakkasid viisi vilistama. Kuid õige pea kasvas vilistamine ümisemiseks ja seejärel kõva häälega laulmiseks. Üks parlamendisaadik koguni seisis Šoti Rahvapartei pinkide ette, et koori dirigeerida.

Parlamendi asespiiker Lindsay Hoyle pidi saadikud korrale kutsuma, märkides, et tal ei ole isiklikult laulmise vastu küll midagi, kuid ei saa seda parlamendis lubada.

Hoolimata muusikalisest vastuseisust võttis parlamendi alamkoda siiski otsuse Brexiti käivitamiseks häältega 494-122 vastu. Sealt edasi liigub asi juba parlamendi ülemkotta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles