Mürgitus niitis Vene opositsionääri haiglavoodisse

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kara-Murza viie aasta eest. Siis polnud ta veel kordagi mürgitust tunda saanud.
Vladimir Kara-Murza viie aasta eest. Siis polnud ta veel kordagi mürgitust tunda saanud. Foto: Valeri Sharifulin/ITAR-TASS/Scanpix

Vene opositsioonitegelane Vladimir Kara-Murza noorem viidi nädalapäevad tagasi kriitilises seisundis haiglasse. See oli tal kahe aasta jooksul juba teine kord sarnastel põhjustel raviasutusse sattuda – täpsed põhjused on ebaselged, kuid mõlemal juhul kahtlustatakse mürgitamist.  

Mihhail Hodorkovski loodud Avatud Venemaa liikumise heaks töötav ja president Vladimir Putini staažika kriitikuna tuntud Kara-Murzat (35) tabas äkiline haigushoog, mille tagajärjel ütlesid üles mitmed organid. Mees viidi kohe intensiivravisse, kus talle tehti neerudialüüs.

Moskovski Komsomolets vahendab, et tema advokaadi Vadim Prohhorovi sõnul on praegused sümptomid sarnased paari aasta tagustega, ehkki täpsed põhjused on arstidele siiani teadmata. Tunamullu mais diagnoositi Kara-Murzal tõsine neerupuudulikkus ning tema verest leiti suurel hulgal raskemetalle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles