Vene õhurünnakus hukkusid Türgi sõdurid (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja Sukhoi Su-33 Süürias.
Vene hävitaja Sukhoi Su-33 Süürias. Foto: Sputnik/Scanpix

Türgi andis teada, et Venemaa president Vladimir Putin vabandas kolme türgi sõduri eest, kes said eksikombel surma täna Süürias toimunud vene õhurünnakus.

Türgi sõjaväe teatel pommitasid Vene lennukid sõdureid al-Babi linna juures. Surma sai kolm ja haavata 11 sõjaväelast. Tabamuse sai hoone, milles sõdurid viibisid. 

Armee sõnul toimus vahejuhtum hommikul kell 8.40 kohaliku aja järgi (ajavahe Eestiga puudub). Haavatud sõdurid viidi koheselt haiglasse. Uurimise olevat algatanud mõlemad osapooled.

Türgi armee avaldas, et rünnak oli planeeritud terroristliku Islamiriigi (ISIS) võitlejate vastu, kuid õnnetult kombel sattusid sihtmärgiks hoopis kolm nende sõdurit.  

Lisaks president Putinile pakkusid oma kaastunnet mitmed Venemaa ametnikud, kes nimetasid toimunut õnnetuseks. 

Türgi ja Venemaa vahelisi suhteid tabas kriis tunamullu novembris, kui Türgi sõjavägi lasi Süüria piiri lähedal alla väidetavalt nende õhuruumi tunginud Vene sõjalennuki. Pinged kestsid eelmise aasta juunini, mil president Recep Tayyip Erdoğan saatis Putinile vabanduskirja ning avaldas soovi suhete normaliseerimiseks.

Kreml vastas sammule mitmete Türgi ja tema kaupade suhtes kehtestatud sanktsioonide tühistamisega. 

Türgi toetatud Süüria mässulised võitlejad on viimaste nädalate jooksul suutnud ISISe käest vallutada Türgi piirist 30 kilomeetrit lõunas asuva Al-Babi linna lääneosa.  Lahingutes on Türgi meedia andmeil saanud surma kümme sõdurit. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles