Brasiilia linnas valitseb politsei streigi tõttu kaos (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala jooksul on Brasiilias Vitorias peale sõjaväepolitsei streigi algust surma saanud rohkem kui sada inimest, haavatuid on veelgi enam, vahendab CNN.

Vitoria sõjaväepolitseinikud streigivad laupäevast saadik, nõudes paremat palka ja töötingimusi. Nende pereliikmed avaldavad samuti meelt ning on blokeerinud jaoskondade sissepääsud.

Sõjaväepolitsei vastutab suure osa igapäevase julgeoleku tagamise eest Vitorias. Sõjaväestaatuse tõttu on neil ametlikult streikimine keelatud. Vahele jäädes võivad nad saada kuni kaheaastase vangistuse, rääkimata vallandamisest.

Tsiviilpolitsei streigis ei osale, kuid nad on sõjaväepolitsei tegevusele toetust avaldanud.

Laupäevast saadik on linnas tapetud vähemalt 110 inimest. Korratagajate puudumine on kaasa toonud ka suure hulga rüüstamisi ja varguseid. «Oli üks päev, kus pidime tegelema 40 mõrvaga,» sõnas tsiviilpolitsei mõrvarühma uurija Walter Santana Lopes. «Tavaliselt ei ole neid kuus ka rohkem kui 20.»

Vägivallalaine on endaga Vitorias kaasa toonud kaose ja hirmu. Suletud on ärid ja koolid. Ühistransport ei tööta.

Politseinike avalikul Facebooki lehel kuulutati, et nad naasevad tööle vaid siis, kui nende nõudmised sajaprotsendiliselt täidetakse.

Rahutused levisid edasi ka ülejäänud Espirito Santo osariiki, mille pealinn on Vitoria.

Brasiilia kaitseministeerium on osariiki streigi algusest saadik saatnud rahu tagama vähemalt 1200 sõjaväelast, peale seda kui tsiviilpolitseinikud neilt abi palusid. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles