Assad: Amnesty jutt hukkamistest on libauudis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad
Süüria president Bashar al-Assad Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix

Süüria president Bashar al-Assad ütles täna avaldatud usutluses, et inimõigusorganisatsiooni Amnesty International süüdistus 13 000 inimese hukkamises viie aasta jooksul võimudele alluvates vanglates ei vasta tõele.

Amnesty avaldas teisipäeval raporti, milles väidetakse, et Süüria režiim hukkas Damaskuse lähedal asuvas kurikuulsas Saydnaya vanglas viie aasta jooksul poomise läbi 13 000 inimest. Ühendus süüdistas Süüria võime sõjaroimades ja inimsusvastastes kuritegudes.

Assad ütles Yahoo Newsile, et raport seadis Amnesty Internationali usaldusväärsuse kahtluse alla. «See on alati erapoolik ja politiseeritud. Niisugusel organisatsioonil peaks olema piinlik avaldada raport vähimagi tõendusmaterjalita.»

Amnesty sõnul vestlesid nad 84 tunnistajaga, kelle hulgas oli nii valvureid, kinnipeetuid kui kohtunikke, ja ilmsiks tuli regulaarne hukkamiste süsteem. Raporti teatel andsid poomiseks käsu valitsuse kõrgeimad ametnikud.

Assadi sõnul ei vasta see tõele. «Elame libauudiste ajastul. Kõik teavad seda.»

Ka Süüria justiitsminister ütles nädala algul, et Amnesty väited on täiesti valed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles