Galerii ja video: iraanlased nõudsid Ameerikale surma (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suhted Iraani ja Ameerika Ühendriikide vahel on pärast president Donald Trumpi otsust taaskehtestada islamivabariigi suhtes osalised sanktsioonid jõudnud madalpunkti. 

1979 aasta islamirevolutsiooni aastapäeva puhul tänavaile tulnud rahvas väljendas oma meelsust selgelt. Näiteks kandis üks protestija endaga kaasas ülespoodud Donald Trumpi nukku. Teised hüüdsid: «Surm Ameerikale!».

«Mõned kogenematud figuurid piirkonnas ja Ameerikas ähvardavad Iraani… Nad peaksid teadma, et ähvarduste keel pole meie puhul kunagi töötanud,» kõneles president Hassan Rouhani rahvahulgale pealinnas Teheranis Azadi väljakul. «Nad peaksid õppima austama Iraani ja iraanlasi.»

Teised iraanlased olid protestijatest rahumeelsemal seisukohal. Sotsiaalmeedias ärgitasid mitmed neist teha lõpp kombele põletada Ühendriikide lippe. Paljud tänasid ameeriklasi, kes olid avaldanud meelt president Trumpi keelu vastu takistada riiki sisenemine seitsme moslemimaa kodanikele. 

Vaata allpool videoklippi vihastest meeleavaldajatest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles