Uurijad kinnitasid osaliselt Donald Trumpi Vene-toimikuid (31)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide uurijad avaldasid esmakordselt, et leidsid tõendeid osadele väidetele 35-leheküljelisest endiste briti luureametnike koostatud toimikus, mis käsitleb president Donald Trumpi sidemeid Venemaaga.

Ükski kinnitust leidnud fakt ei puuduta Trumpi väidetavat nilbet käitumist – pigem heitis uurimine valgust erinevatele dokumendis kirjeldatud vestlustele. Toimikus leidub vähemalt kümmekond väidetavat jutuajamist Venemaa kõrgemate ametnikega. Allikad ei täpsustanud samas, millised neist nüüd täpsemalt tõestust leidsid.

Kinnitust leidis aga tõsiasi, et mitmed neist jutuajamistest leidsid tõepoolest aset toimikus toodud inimeste vahel, täpselt samal ajal ja samas kohas. Kas mõni neist otseselt Trumpi puudutab, pole veel kindel.

Uurijad ei kommenteerinud ega kinnitanud ka ühtegi väidetavat kohtumist Venemaa ametnike ning Ühendriikide kodanike vahel. CNNiga kõnelenud allikad rõhutasid, et neil puudub endiselt hinnang selle üle, kas Kremlil võib olla president Trumpi kohta kompromiteerivat materjali. 

Kuni praeguseni olid Ameerika uurimisorganid väitnud, et nad ei saa kinnitada ühtegi osa dokumentidest. Allikate sõnul jätkub nende urimine, sest nüüdsed leiud on suurendanud toimikute tõsiseltvõetavust.

Valge Maja pressijuht Sean Spicer ütles kommentaariks CNNi pöördumisele, et kanali jätkuv valeuudiste levitamine tekitab vastikust. 

«Kõik see on võltsuudis. Väljamõeldud värk. Seda ei juhtunud,» lausus süüdistuste kohta jaanuarikuus Trump ise. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles