Advokaat eitas kuuldusi Snowdeni väljaandmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden videoühenduse kaudu kõnelemas.
Edward Snowden videoühenduse kaudu kõnelemas. Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS/SCANPIX

Teated Edward Snowdeni väljaandmisest Vene võimude poolt on spekulatsioon, sõnas tema advokaat.

«Venemaal pole juriidilist alust Snowdeni väljaandmiseks,» ütles Anatoli Kutšerena, mehe advokaat alates 2013. aastast.

USA telekanal NBC tsiteeris eile kõrgemat riigiametnikku, kelle sõnul kaalub Venemaa Snowdeni USA võimudele üle andmist president Donald Trumpi poolehoiu võitmiseks.

«See jutt on kõigest spekulatsioon. Keegi tegeleb soovmõtlemisega,» ütles Kutšerena. Snowden elab Venemaal tema sõnul täiesti seaduslikult.

Snowden lekitas meediale suure hulga USA riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) materjale, mis kutsusid esile rahvusvahelise skandaali. Muu hulgas selgus, et NSA kuulas pealt 35 riigipea, ka Saksamaa kantsleri Angela Merkeli telefonikõnesid.

Snowden saabus Venemaale 2013. aastal ja sai seal varjupaika ja elamisloa, mida on pikendatud. USA nõuab tema kohtu ette ilmumist.

«Tegemist on selge tõendusega sellest, et ma ei teinud koostööd Vene luurega,» ütles Snowden Twitteris. «Mitte ükski riik ei anna välja oma spioone, kuna teised hakkaksid kartma, et on järgmised,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles