India poliitik: vägistajad tuleks jalgupidi üles puua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uma Bharti.
Uma Bharti. Foto: Kuvatõmmis

India veevarude minister Uma Bharti kõneles rahvale, mida tuleks võtta ette vägistajate karistamiseks – süüdlased peaks tagurpidi võlla riputama ja neid piinama niikaua, kuni nende nahk koorub maha.

Bharti lisas Uttar Pradeshi osariigis toimunud esinemisel, et ta on isiklikult käskinud politseil sääraseid meetodeid kasutada. «Vägistajaid tuleks nende ohvrite ees piinata seni, kuni nad anuvad andestust,» rääkis naispoliitik. «Nad tuleks riputada tagurpidi üles ja neid tuleks peksta niikaua, kuni nahk tuleb maha.»

Ta lisas, et lisaks tuleks süüdlaste haavadele määrida soola ja tšillit – kuni nad karjuvad. «Emad ja õed peaksid seda lähedalt vaatama,» lausus Bharti.

Poliitik võrdles hiljuti kõmu tekitanud juhtumeid ajaga, mil ta ise oli aastail 2003-2004 Madyar Pradeshi osariigi juhtivminister. Ta olevat käskinud politseinikel vägistajatega just kirjeldatud moel talitada ning siis naistel läbi politseijaoskonna akende kõike pealt vaadata.

«Ütlesin talle, et inimestel, kes käituvad nagu deemonid, ei saa olla inimõigusi,» meenutas Bharti oma vastust ühele politseinikule, kes tõrkus käsku täitmast.

Bharti kuulub India võimuparteisse Bharatiya Janata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles